Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ




ΤΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ …
ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
 
 
Με την  ανεργία στη χώρα μας να αγγίζει το 30%, με τους άνεργους Έλληνες να ξεπερνούν τα 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους, η οικονομική αδυναμία των άνεργων και ανασφάλιστων γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με τα βασικά παιδιατρικά εμβόλια εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα για την κοινωνία.
Αιτία γι’ αυτή την απειλή είναι το γεγονός πως τα χιλιάδες μη εμβολιασμένα παιδιά που ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό θα είναι εκτεθειμένα σε μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα, από την ξεχασμένη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη μέχρι τη μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να καθίστανται ιδανικοί φορείς των πιο επικίνδυνων παθογόνων μικροβίων στην κοινότητα.
Τα παιδιά αυτά προέρχονται από οικογένειες που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση, καθώς οι γονείς τους έχουν μείνει άνεργοι και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα παιδιατρικά εμβόλια. Σύμφωνα με έρευνα της Unicef ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα ζει σε συνθήκες ανέχειας, συνεπώς δεν εμβολιάζεται.
Το Υπουργείο Υγείας είναι υπεύθυνο για την προμήθεια των εμβολίων και οι περιφέρειες και οι δήμοι για την υλοποίηση του εμβολιασμού όλων των ανασφάλιστων  παιδιών. Επιδεικνύοντας  όμως εγκληματική αμέλεια, αρνείται το επίσημο κράτος να αναλάβει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, ενώ ταυτόχρονα ο περιπλανώμενος στα κανάλια υπουργός Υγείας συμπάσχει με το δράμα των ανασφάλιστων.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου έχει έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πιέσει για την προμήθεια εμβολίων ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εθελοντές παιδιάτρους για την πραγματοποίηση των εμβολιασμών.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν  αποφασιστικά σε αυτόν τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υγείας, να πάρουν κυριολεκτικά πια τη ζωή τους στα χέρια τους και να αγωνιστούν ενωμένοι για τη προάσπιση του σημαντικότερου ανθρώπινου αγαθού, αυτού της Υγείας και της Αξιοπρέπειάς τους, επιβάλλοντας την Καθολική και Δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων των βαθμίδων. Η αναβίωση ξεχασμένων ασθενειών θα πλήξει όλους μας χωρίς καμία διάκριση.
Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε πρωτίστως ηθικά την προσπάθειά μας για την πραγματοποίηση ενός εμβολιαστικού προγράμματος για όλα τα ανασφάλιστα παιδιά στο Δήμο μας. Η κλιμάκωση των ενεργειών με τη συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.